Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Οι πρώτες κριτικές για την κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ ...

Σχεδόν καθολική είναι η αποδοχή της νέας κυβέρνησης καθώς 8 στους 10 πολίτες εκφράζουν μάλλον θετική εντύπωση, με μόνο το 5% να δηλώνει το αντίθετο.


Σύμφωνα, μάλιστα, με την δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», θετική εντύπωση εκφράζει και το 70% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ποσοστό, το οποίο αγγίζει το 96% ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ!


Θετική είναι, επίσης, η γνώμη των πολιτών και για τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης, με τον νέο υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας και τους Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου να τον ακολουθούν. Τελευταίος στη σχετική λίστα βρίσκεται ο νέος υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.


Την ίδια ώρα το 81% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει αναμενόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής ενώ στο 55% φτάνει το ποσοστό όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτό.


Η έρευνα καταγράφει και τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στον οποίο, 7 στους 10 ερωτηθέντες, καταλογίζουν ευθύνες για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, με τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την σπατάλη και, συνολικότερα, την κακή διακυβέρνηση να καταγράφονται ως οι βασικότεροι λόγοι για την ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου