Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ...

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣTΟΥΣ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ.ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΟΣ...
ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ,ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΞΟ,ΠΛΗΝ ΙΣΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΚΜΑΖΟΥΖΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΩΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΗ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑ,ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ,,,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΒΑΘΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Προβλήματα όπως η αυξανόμενη εγκληματικότητα σε δήμους όπως οι Αμπελόκηποι,η Μενεμένη και το Κορδελιό,συνολική έξαρση της νεανικής παραβατικότητας,ελλιπής αστυνόμευση της δυτικής θεσσαλονίκης και αισθημα ανασφαλειας αποτελουν πληγη για τη ζωη μας σημερα και ποσο μαλλον των παιδιων μας αυριο.
Ανεργία που στο δυτικο τοξο καλπαζει με ρυθμους πρωτογνορους.η γενια μας παιρνει το βραβειο στην ανασφαλιστη υποαπασχοληση,με εργοδοτες που εκμεταλλευονται στον ιδιωτικο τομεα τη γενια μας,με απολαβες αθλιες και με χιλιαδες νεους των περιοχων μας ν αναζητουν το μελλον τους εργαζομενοι σε καφετεριες η περιπλανωμενοι με μηχανακια και ντελιβερυ προκειμενου να συμπληρωσουν το διαρκως μειωμενο οικογενειακο εισόδημα.

Οι νέοι των περιοχών μας ειναι οι βασικοι πρωταγωνιστες του συνεχιζομενου μελοδραματος που εχει τιτλο ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ-τα οποια πολλες φορες ειναι και πολυ λιγοτερα.


Ας μη μιλησουμε για το πρωταθλημα που κατακτα η δυτικη θεσσαλονικη στη μολυνση του περιβαλλοντος .Η βιομηχανικη περιοχη μας καθιστα υποψηφια θυματα και μας αναγκαζει να ζουμε σε συνθηκες τριτοκοσμικες.Ακομη και σε χωρες οπως η αλβανια και η μολδαβια εχει ξεκινησει η απομακρυνση των βιομηχανικων περιοχων απο τις αστικες περιοχες.Στη θεσσαλονικη οι δημοι μας απο τελουν μερος της βιομηχανικης ζωνης ,με εργοστασια και μοναδες κινδυνο για τη ζωη μας,αναμεσα η λιιγο πιο κοντα απο τα σπιτια μας.Συμφωνα με τις προσφατες ερευνες οι δημοι μενεμενης,κορδελιου,εχεδωρου και ευοσμου ειναι αναμεσα στους πρωτους εικοσι δημους της χωρας σε συγκεντρωση επικινδυνων ρυπων στην ατμοσφαιρα κατι που αυτοματα αποτελει θανασιμη απειλη για μας και τα παιδια μας.

Αν μαλιστα κοντα σ αυτα προσθεσουμε και την ελλειψη χωρων πρασινου με τους Αμπελοκηπους και τη Νεαπολη ν αποτελουν τους πιο πυκνοκατοικημενος δημους της δυτικης Θεσσαλονικης με ελαχιστο χωρο πρασινου ανα κατοικο τοτε αντιλαμβανομαστε πως οι συνθηκες ζωης στις οποιες μεγαλωσαμε ως γενια και οπου θα διαβιωσουν και οι επομενες γενιες ειναι οχι απλα ακαταλληλες αλλα μας βαζουν μπροστα στο διλημμα η να παραμεινουμε σε μια πολη- ναρκοπεδιο η να επιστρεψουμε στην υπαιθρο αν δεν αλλαξει κατι.

Και φυσικα δεν ειναι μονο αυτα,θα μπορουσαμε να μιλαμε για ωρες για τον πολλαπλασιασμο των νεων χρηστων ναρκωτικων ουσιων,για τις ελλιπεις αθλητικες υποδομες,για τα ακαταλληλα σχολεια ,για τις θεσεις παρκινγκ που αναζητουμε για ωρες,για την ελλειψη σοβαρων πολιτιστικων δραστηριοτητων ,αν εξαιρεσει κανεις ορισμενες εξαιρεσεις φεστιβαλ και δραστηριοτητων στους δημους Συκεων και Νεαπολης ,για τη συνεχομενη καθιζηση των τοπικων αγορων,οπως αυτη της επταλοφου που παρακμαζει εδω και περισσοτερα απο πεντε χρονια ενω ο δημαρχος περι αλλων τηρβαζει.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ ,ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.


Ας αφήσουμε τις θεωρίες και τις αοριστολογίες του ότι για όλα φταίνε οι άλλοι,ας σηκωσουμε κεφάλι και ας διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει,ας φέρουμε τα θελω μας στο προσκήνιο...
Ας σπασουμε τα δεσμα μας ,ας ανατρεψουμε τις παλιες γηρασμενες δομες,ας δωσουμε οξυγονο στην πολιτικη ζωη των δημων μας που ασφυκτυουν.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙΡΟΚΑΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Ν ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ..


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗΣ
Γραμματεας Νεολαιας ΠΑΣΟΚ Αμπελοκηπων Θεσσαλονικης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου