Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι ΑΤην ώρα αυτή που γράφω αυτές τις λίγες γραμμές τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από την ανοησία στην καλύτερη περίπτωση κάποιων συμπολιτών τους που δηλώνουν αγωνιστές και δημοκράτες.
Και επειδή σαφώς η ώρα δεν είναι κατάλληλη για φλυαρίες και αναλύσεις αλλά είναι στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας ανεξαρτήτως που ανήκουμε πολιτικά δεν πρέπει να λησμονούμε ΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ε Σ.
Δημοκράτης δεν είναι ο ψευτοδιανοούμενος που ασκεί κριτική μέσα από μια οθόνη και εξωθεί το λαό σε ακρότητες.
Δημοκράτης δεν είναι αυτός που καταστρέφει την ψυχή ,την αξιοπρέπεια και πολλές φορές την οικογένεια και την περιουσία του συνανθρώπου του.
Δημοκράτης δεν είναι αυτός που φορά μια κουκούλα και εξοπλίζεται με μολότοφ με στόχο να κάψει και να καταστρέψει.
Δημοκράτης δεν είναι αυτός που δε σέβεται τους θεσμούς και λειτουργει οπορτουνισικά και τυχοδιωκτικά θέλοντας να χτίσει στα προβλήματα της χώρας και των συνανθρώπων του τη δική του επανάσταση επειδή έτσι του κάπνισε.
Η Δημοκρατία είναι αρετή,είναι φιλοσοφία ζωής,είναι μάθημα ανθρωπισμού,είναι η μάθηση της αγάπης προς τον άνθρωπο και η πολιτική πίστη στις αξίες της ισότητας και της ισοπολιτείας.

Δημοκράτης θα πει να σέβεσαι το συνάνθρωπο.
Δημοκράτης θα πει να πιστεύεις στο διάλογο,να επιχειρηματολογείς ξεκινώντας από τη βάση που ξεκινά και ο τελευταίος τη τάξει πολίτης της χώρας σου.
Δημοκράτης θα πει να υπερασπίζεσαι τους θεσμούς και να υπηρετείς όχι την πάρτη σου ,αλλά το κοινό συμφέρον.
Δημοκράτης θα πει να διεκδικείς από την εκάστοτε εξουσία αυτά που θεωρείς ότι σου αξίζουν προασπίζοντας το συμφέρον του λαού.Δημοκράτης θα πει να δέχεσαι την αρχή της πλειοψηφίας,να πιστεύεις στο σύνταγμα και τους νόμους της χώρας σου και να ονειρεύεσαι μια κοινωνία που το παιδί σου θα έχει δικαίωμα να φωνάξει λεύτερα,να τραγουδήσει λεύτερα,να παίξει λέυτερα,να μιλήσει λέυτερα
Δημοκράτης θα πει να δέχεσαι κάθε γνώμη,άποψη ή πολιτική προσέγγιση και να είσαι διατεθειμένος ακόμη και να θυσιαστείς για να έχει δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης ακόμη και ο εχθρός σου.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΖΩΗ,ΕΛΠΙΔΑ,ΟΝΕΙΡΟ,ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
ΔΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ,ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑ,ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΙ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ.

Αυτά τα ολίγα προς δήλωσιν αποτροπιασμού για τα έργα και τις ημέρες των δήθεν αγωνιστών που στ όνομα της δημοκρατίας στέρησαν τη ζωή σήμερα στο κέντρο της Αθήνας τριών συνανθρώπων μας.

Η καλύτερη υπόσχεση για κάθε συνάνθρωπο που χάνεται έτσι είναι η χαλύβδωση της δημοκρατικής συνείδησης κάθε πολίτη..
ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Μ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΘΗΚΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ

ΤΗ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α!

Δημήτριος Παυλακούδης,
γραμματέας νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου